SCHOOLSPORT071

Stand up paddling, wat voor jou?

Stand Up Paddling, suppen of SUP-ing… wat is het nu eigenlijk? Het lijkt heel simpel; Op een groot surfboard staan en peddelen. Toch komt er wel degelijk meer bij kijken. Een combinatie van balans en peddeltechniek zorgt ervoor dat je, wanneer je de goede technieken toepast, ook echt met je hele lichaam aan het sporten bent. 

Op vlak water of golven, op grote zeeen of kleine meertjes, op diep of ondiep water, vandaag de dag wordt er op elk soort water gesupt. De fabrikanten van SUP-boards hebben hun huiswerk ook goed gedaan;  tegenwoordig in de tijd van ‚Inflatable’ is al het materiaal zo licht en compact te maken dat het in een rugzak te vervoeren is. De boards zijn makkelijk op te rollen, de peddels zijn deelbaar geworden.

Maar het succes van Stand Up Paddling is niet alleen te verklaren door deze praktische zaken.

De combinatie van gezonde lichaamsbeweging, een natuurbeleving ‚pur sang’ en de sport samen met de hele familie kunnen beoefenen zijn veel belangrijkere redenen. Het feit dat Stand Up Paddling op elk niveau voor elke deelnemer goed aan te passen is maakt het verhaal dan ook helemaal af. 

De diversiteit van de sport kent geen grenzen. Zo kun je gewoon relaxt een rondje peddelen, yoga op het water beoefenen, wedstrijden varen, een heuse bootcamp op de SUP meedoen, het suppen als teamsport beoefenen tijdens een SUP-polo wedstrijd, de golven opzoeken en afrijden, of zelfs een wild water rivier bevaren.

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoudt voordat je je aanmeldt voor een activiteit? In het sport ABC worden ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bij de volgende lokale aanbieders is regulier aanbod beschikbaar voor deze sport:


Gearfreak Surfschool

J. Pellenbargweg 4 , Valkenburg

Leiden Supping

Doelengracht 3 c, Leiden

Marike.Life

Oude Rhijnhofweg 7, Oegstgeest

Bekijk filmpjes

Stand Up Paddle Surf Scheveningen

SUP Kijkduin, de Zandmotor