SCHOOLSPORT071

Beleid & Visie Schoolsport071

Visie Schoolsport071 Leiden

Schoolsport071 (De Gemeentelijke Schoolsportcommissie Leiden) wil schoolgaande jongeren met een leeftijd tot 18 jaar stimuleren/motiveren tot een gezonde en actieve levensstijl. Door middel van het aanbieden van een breed en gevarieerd sport- en beweegaanbod, willen wij derhalve een positief duurzame verandering teweeg brengen bij deze doelgroep.

Doordat wij direct aansluiten bij het derde doel van de Sustainable Development Goals ‘Goede gezondheid en welzijn’, maakt dat ons een constructieve partner binnen de gemeente Leiden.

Om hieraan bij te dragen, geven wij inhoud binnen de Leidse Educatieve Agenda. Het zesde thema ‘Gezondheid en Bewegen’ speelt hierin een belangrijke rol. Vanuit dit thema zijn de doelen:

En dit zijn nu juist dé activiteiten waarin wij kunnen voorzien. Hierbij wordt ingezet op een breed, eigentijds en laagdrempelig kennismakingsaanbod in samenwerking met Leidse (e.o.) sportverenigingen.

 

Wij werken aan de hand van deze vier kernwoorden:

Verbinding
Schoolsport071
werkt met verschillende partijen samen met als doel kinderen meer te laten bewegen. Door een groot professional netwerk, bestaande uit basis- en middelbare scholen, sportverenigingen, commerciële sportaanbieders, Leidse Vakgroep Bewegingsonderwijs Leiden, Incluzio Leiden (Rijnland Beweegt), SOL Leiden, de gemeente Leiden, Zoeterwoude en Oegstgeest willen wij de doelgroep een zo’n breed mogelijk aanbod aanbieden en binden aan één of meerdere beweegaanbieders.

Inclusiviteit
Alle schoolgaande kinderen op het basis- en voortgezet onderwijs in Leiden, Zoeterwoude, Oegstgeest (en Voorschoten) plus kinderen op een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf zijn van harte welkom bij ons activiteitenaanbod. Wij streven ernaar om ons activiteitenaanbod toegankelijk en veilig voor iedereen aan te bieden. Ons motto is daarom ook: meedoen is belangrijker dan winnen!

Organisatie
Schoolsport071
is een georganiseerde commissie bestaande uit een actief interdisciplinair bestuur. Ons aanbod bestaat uit een voorgeprogrammeerde jaaragenda met een breed gevarieerd aanbod van activiteiten en toernooien.

Onze beweegaanbieders zijn geschoold en bekwaam om met de doelgroep te mogen én kunnen werken. Kwaliteit staat bij ons boven kwantiteit en daarom bezoeken alle commissieleden jaarlijks minimaal 3 kennismakingscursussen om deze te beoordelen. Als wij de kwaliteit niet kunnen garanderen/waarborgen zullen wij besluiten ons aanbod hierop aan te passen.

Variatie
Ons doel is om een zo breed en gevarieerd mogelijk sportaanbod aan te bieden zodat de doelgroep met verschillende sporten kennis kunnen maken. Voor ons geldt: wij geloven dat een gevarieerd beweegprogramma ervoor zorgt dat kinderen langer, gezonder en met meer plezier zullen bewegen.