SCHOOLSPORT071

Voetbal Finales BaO » Informatie

Hieronder vind je alle informatie over de activiteit. Deze pagina is bedoeld voor leerkrachten. Leerlingen kunnen zich niet inschrijven voor deze activiteit(en). Neem contact op met je meester of juf als je wilt dat jouw school gaat deelnemen aan deze activiteit.

Informatie

Bekijk activiteit
Titel: Voetbal Finales BaO
Sport: Voetbal

Voetbal is de leukste sport van Nederland. De vlinders in je buik bij een spannende wedstrijd. Samenwerken met je hele team. Merken dat je bij elke training beter wordt. Niet alleen jongens vinden het erg leuk om te voetballen, ook steeds meer meisjes worden lid van een voetbalvereniging.

Voetbal is een sport waarbij twee ploegen een wedstrijd spelen op een groot (gras)veld. Zo'n ploeg bestaat uit 11 spelers, 1 keeper en 10 veldspelers. Het doel van voetbal is om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Je mag de bal aanraken met je voet en andere lichaamsdelen maar niet met je handen of je armen. Het spel wordt geleid door een scheidsrechter. Deze wordt bijgestaan door twee grensrechters. Deze zien er onpartijdig op toe of alles volgens de regels verloopt.

Periode: woensdag 19 april 2023 t/m woensdag 19 april 2023
Tijdstip: 13.30 uur tot circa 16.30 uur
Kosten (voor de gehele cursus): -
Contactgegevens aanbieder: Namens Schoolsport071: Ed Immink Telefoon: 071 531 1898 06 30 92 23 27 Mail: ed.immink@casema.nl
E-mail adres sportaanbieder: ed.immink@casema.nl
Accommodatie: Sportpark Sporting Leiden (Morskwartier II) en DoCos (Morskwartier I) te Leiden
Aantal plaatsen: n.v.t.
Aantal lessen: n.v.t.
Groep(en): 5, 6, 7, 8,
Publicatiedatum: maandag 4 juli 2022

Omschrijving

VOETBAL - Finales

Groepen 5 t/m 8

Woensdag 19 april 2023

Sportpark: Sporting Leiden en R.K.S.V. Docos, Morskwartier

 

Hieronder volgt een korte omschrijving van het toernooi.
Wij zijn op dit moment nog druk bezig om het voetbaltoernooi in een nieuw jasje te gieten. Zodra we hier meer duidelijkheid over hebben zullen we dit plaatsen op de website www.schoolsport071.nl en zullen we de scholen per mail informeren hierover!

Om de voetbaltoernooien behapbaar te maken en 17.00 echt als eindtijd aan te houden, hebben we de keuze gemaakt om de finales op één dag te houden en dat is woensdag 19 april 2023.

Ook op dit toernooi worden er weer gespeeld in poules! Verdere informatie volgt z.s.m.

Het is ook een mogelijkheid om deze dag als back up te houden bij eventuele afgelasting van één van de voorgaande toernooien.

 

Wat zijn de spelregels voor het toernooi?
Er wordt gespeeld volgens de reglementen van de KNVB. Mochten er spelregels wijzigen of bijkomen door de nieuwe opzet, dan zullen wij deze ook meenemen op de website en in de informatiemail.

 

Scheidsrechters
We verzoeken de scholen om te helpen bij het leiding geven tijdens de wedstrijden. Het toernooi wordt gewoon te groot en we kunnen het alleen samen nog voor elkaar krijgen. Houd er dus rekening mee dat je als begeleider/trainer/docent een aantal wedstrijden moet leiden!


Wat is het niveau van de deelnemende teams of individuen?
Alleen de teams die zich gekwalificeerd hebben voor dit toernooi kunnen meedoen! Er is nog steeds geen restrictie voor het aantal jongens of meisjes in het veld.                                             
     

Wordt er voorafgaand of tijdens het toernooi nog een clinic gegeven? En door wie?
Waarschijnlijk niet.

 

Is het toernooi ook toegankelijk voor mensen met een beperking? Of kunnen mensen zonder beperking kennismaken met aangepaste sporten?
Op dit moment kunnen wij niet garanderen dat aangepast sporten meegenomen gaat worden tijdens dit toernooi.

 

Wat is de rol van Leijo de mascotte?
Wij verwachten dat Leijo tijdens het toernooi zal rondlopen, wellicht geeft hij het startsein en doet hij de eerste aftrap. Mocht Leijo tijdens de prijsuitreiking nog aanwezig zijn, dan zal hij hierbij helpen!

 

Inschrijven:

Niet van toepassing!

Een team kwalificeerd zich op een van de eerder gespeelde voetbaltoernooien.

 

Dit jaar zijn er geen inschrijfkosten verbonden aan onze schoolsporttoernooien i.v.m. ons 75 jarig jubileum!