SCHOOLSPORT071

Voetbaltoernooi BaO Groep 5 en 6 » Informatie

Hieronder vind je alle informatie over de activiteit. Deze pagina is bedoeld voor leerkrachten. Leerlingen kunnen zich niet inschrijven voor deze activiteit(en). Neem contact op met je meester of juf als je wilt dat jouw school gaat deelnemen aan deze activiteit.

Informatie

Bekijk activiteit
Titel: Voetbaltoernooi BaO Groep 5 en 6
Sport: Voetbal

Voetbal is de leukste sport van Nederland. De vlinders in je buik bij een spannende wedstrijd. Samenwerken met je hele team. Merken dat je bij elke training beter wordt. Niet alleen jongens vinden het erg leuk om te voetballen, ook steeds meer meisjes worden lid van een voetbalvereniging.

Voetbal is een sport waarbij twee ploegen een wedstrijd spelen op een groot (gras)veld. Zo'n ploeg bestaat uit 11 spelers, 1 keeper en 10 veldspelers. Het doel van voetbal is om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Je mag de bal aanraken met je voet en andere lichaamsdelen maar niet met je handen of je armen. Het spel wordt geleid door een scheidsrechter. Deze wordt bijgestaan door twee grensrechters. Deze zien er onpartijdig op toe of alles volgens de regels verloopt.

Periode: woensdag 12 april 2023 t/m woensdag 12 april 2023
Tijdstip: 13.30 uur tot circa 17.00 uur
Kosten (voor de gehele cursus): -
Contactgegevens aanbieder: Namens Schoolsport071: Ed Immink Telefoon: 071 531 1898 06 30 92 23 27 Mail: ed.immink@casema.nl
E-mail adres sportaanbieder: ed.immink@casema.nl
Accommodatie: Sportpark Sporting Leiden (Morskwartier II) en DoCos (Morskwartier I) te Leiden
Aantal plaatsen: n.v.t.
Aantal lessen: n.v.t.
Groep(en): 5, 6,
Publicatiedatum: maandag 4 juli 2022

Omschrijving

 VOETBALTOERNOOI

Groepen 5 t/m 6

Woensdag 12 april 2023

Sportpark: Sporting Leiden en R.K.S.V. Docos, Morskwartier

 

Hieronder volgt een korte omschrijving van het toernooi.
Wij zijn op dit moment nog druk bezig om het voetbaltoernooi in een nieuw jasje te gieten. Zodra we hier meer duidelijkheid over hebben zullen we dit plaatsen op de website www.schoolsport071.nl en zullen we de scholen per mail informeren hierover!

Om een korte tip van de sluier weg te geven. Ons motto “Meedoen is belangrijker dan winnen” gaat een grote rol spelen. We willen ervoor zorgen dat er op deze dag net zoveel beweegmomenten zijn voor ieder team! Er zullen daarom meerdere poulefase gespeeld worden.

Het betreft een toernooi voor de groepen 5 en 6 en zowel jongens als meisjes mogen meedoen!

 

Wat zijn de spelregels voor het toernooi?
Er wordt gespeeld volgens de reglementen van de KNVB. Mochten er spelregels wijzigen of bijkomen door de nieuwe opzet, dan zullen wij deze ook meenemen op de website en in de informatiemail.

 

Scheidsrechters
We verzoeken de scholen om te helpen bij het leiding geven tijdens de wedstrijden. Het toernooi wordt gewoon te groot en we kunnen het alleen samen nog voor elkaar krijgen. Houd er dus rekening mee dat je als begeleider/trainer/docent een aantal wedstrijden moet leiden!


Wat is het niveau van de deelnemende teams of individuen?
Iedereen, geoefend of ongeoefend, uit de groepen 5 en 6 kan meedoen! Daarnaast is er geen restrictie voor het aantal jongens of meisjes in het veld.     

 

Wordt er voorafgaand of tijdens het toernooi nog een clinic gegeven? En door wie?
Waarschijnlijk niet.

 

Is het toernooi ook toegankelijk voor mensen met een beperking? Of kunnen mensen zonder beperking kennismaken met aangepaste sporten?
Op dit moment kunnen wij niet garanderen dat aangepast sporten meegenomen gaat worden tijdens dit toernooi.

 

Wat is de rol van Leijo de mascotte?
Wij verwachten dat Leijo tijdens het toernooi zal rondlopen, wellicht geeft hij het startsein en doet hij de eerste aftrap. Mocht Leijo tijdens de prijsuitreiking nog aanwezig zijn, dan zal hij hierbij helpen!

 

Inschrijven:

Doe dit NIET via de website, maar aan de hand van het bijgevoegde bestand. !! Klik Hier !!

Aanmelden voor 27 januari 2023!

 

Dit jaar zijn er geen inschrijfkosten verbonden aan onze schoolsporttoernooien i.v.m. ons 75 jarig jubileum!