GEMEENTELIJKE SCHOOLSPORTCOMMISSIE LEIDEN

Judotoernooi BaO » Informatie

Hieronder vind je alle informatie over de activiteit. Deze pagina is bedoeld voor leerkrachten. Leerlingen kunnen zich niet inschrijven voor deze activiteit(en). Neem contact op met je meester of juf als je wilt dat jouw school gaat deelnemen aan deze activiteit.

Informatie

Bekijk activiteit
Titel: Judotoernooi BaO
Sport: Judo

Judo kun je doen bij een club of in een sportschool en is een sport waarbij je jezelf leert verdedigen. Dat geeft vertrouwen in jezelf. Het is een sport waarbij je moet ‘vechten’ met duidelijke spelregels. Het is de bedoeling dat je je partner door een worp op de judomat krijgt. Daarbij mag je hem of haar geen pijn doen. Judo is een eerlijke sport en komt oorspronkelijk uit Japan. Het is een sport met een beetje geheimzinnige sfeer. Je draagt een wit pak (dat heet in het Japans een judogi) en buigt voor elkaar om elkaar te groeten en te beloven voorzichtig met elkaar te zijn. Samen leer je allerlei worpen en technieken die je in een wedstrijdje kunt gebruiken. Die worpen hebben Japanse namen. Judo doe je op blote voeten op een speciale judomat (een tatami) in een sportzaal of een sportschool.

Periode: woensdag 18 mei 2022 t/m woensdag 18 mei 2022
Tijdstip: 13.00 uur
Kosten (voor de gehele cursus): € 1,25 per deelnemer
Contactgegevens aanbieder: Namens de Schoolsportcommissie: Jan Westra Telefoon: 06-26747642 Mail: schooljudotoernooileiden@hotmail.com IBAN: NL23INGB0000572682 t.n.v. Gemeentelijke Schoolsportcommissie Leiden o.v.v. Judotoernooi en de naam van de school.
E-mail adres sportaanbieder: schooljudotoernooileiden@hotmail.com
Accommodatie: Sporthal De Zijl, Paramaribostraat 66 (Noord) te Leiden
Aantal plaatsen: n.v.t.
Aantal lessen: n.v.t.
Groep(en): 3, 4,
Publicatiedatum: vrijdag 9 juli 2021

Omschrijving

Judotoernooi leerlingen groep 3 en 4

Toelichting:
Dit nieuwe (tuimel)judotoernooi voor de groepen 3 en 4 staat dit jaar voor het eerst op het programma.

Er zullen meerder poules gemaakt worden en iedereen zal 3 partijtjes van 2 minuten judoën.

Ook zal er onderscheidt gemaakt worden tussen de deelnemers die al judo-ervaring hebben en die dit niet hebben. Geef dit aan op het inschrijfformulier!

Per school mogen er onbeperkt aantal deelnemers meedoen aan het toernooi, dat in het teken staat van kennismaken met Judo en staat plezier voorop!

 

Programma:

13.00 – 13.30 de ontvangst

13.30 – 13.45 warming up/clinic

14.00 – 16.15 wedstrijdjes

16.30 prijsuitreiking

 

Toernooiregels:

Voor de wedstrijdjes zullen de ‘normale’ judoregels gelden en op de dag zelf zal er meer duidelijkheid en informatie worden verstrekt.

 

Inschrijfgeld:

€ 1,25 per deelnemer, direct bij de inschrijving te voldoen door middel van overschrijving naar het hierboven genoemde bankrekeningnummer met omschrijving.

Teruggave van inschrijfgeld (door afmeldingen) is niet mogelijk!!

 

Inschrijven:

Doe dit NIET via de website, maar aan de hand van het bijgevoegde bestand. !! Klik Hier !!

Aanmelden voor 6 mei 2022!