SCHOOLSPORT071

Judotoernooi BaO » Informatie

Hieronder vind je alle informatie over de activiteit. Deze pagina is bedoeld voor leerkrachten. Leerlingen kunnen zich niet inschrijven voor deze activiteit(en). Neem contact op met je meester of juf als je wilt dat jouw school gaat deelnemen aan deze activiteit.

Informatie

Bekijk activiteit
Titel: Judotoernooi BaO
Sport: Judo

Judo kun je doen bij een club of in een sportschool en is een sport waarbij je jezelf leert verdedigen. Dat geeft vertrouwen in jezelf. Het is een sport waarbij je moet ‘vechten’ met duidelijke spelregels. Het is de bedoeling dat je je partner door een worp op de judomat krijgt. Daarbij mag je hem of haar geen pijn doen. Judo is een eerlijke sport en komt oorspronkelijk uit Japan. Het is een sport met een beetje geheimzinnige sfeer. Je draagt een wit pak (dat heet in het Japans een judogi) en buigt voor elkaar om elkaar te groeten en te beloven voorzichtig met elkaar te zijn. Samen leer je allerlei worpen en technieken die je in een wedstrijdje kunt gebruiken. Die worpen hebben Japanse namen. Judo doe je op blote voeten op een speciale judomat (een tatami) in een sportzaal of een sportschool.

Periode: woensdag 18 mei 2022 t/m woensdag 18 mei 2022
Tijdstip: 13.00 uur (inloop) 13.30 uur (start)
Kosten (voor de gehele cursus): € 1,25 per deelnemer
Contactgegevens aanbieder: Namens Schoolsport071: Jan Westra Telefoon: 06-26747642 Mail: schooljudotoernooileiden@hotmail.com IBAN: NL23INGB0000572682 t.n.v. Gemeentelijke Schoolsportcommissie Leiden o.v.v. Judotoernooi en de naam van de school.
E-mail adres sportaanbieder: schooljudotoernooileiden@hotmail.com
Accommodatie: Sporthal De Zijl, Paramaribostraat 66 (Noord) te Leiden
Aantal plaatsen: n.v.t.
Aantal lessen: n.v.t.
Groep(en): 3, 4,
Publicatiedatum: vrijdag 9 juli 2021

Omschrijving

Judotoernooi leerlingen groep 3 en 4

Toelichting:
Dit nieuwe stoei- en tuimeljudotoernooi voor de groepen 3 en 4 staat dit jaar voor het eerst op het programma. Iedereen die haar aan wilt meedoen, is van harte uitgenodigd.
Het is dus niet nodig om geoefend te zijn of 'judo ervaring' te hebben, want bij dit toernooi staan meedoen en plezier centraal.

We beginnen met een clinic waar iedereen aan zal deelnemen.
De 'regels' zullen hier ook nog een keer worden uitgelegd en er zullen wat technieken worden aangeleerd.

Vervolgens gaan we wat wedstrijdjes doen!

Per school mogen er onbeperkt aantal deelnemers meedoen aan het toernooi, dat in het teken staat van kennismaken met Judo!

 

Programma (onder voorbehoud van aantal deelnemers):

13.15 – 13.30 de ontvangst

13.30 – 14.00 warming up/clinic

14.15 – 15.30 wedstrijdjes

15.45 prijsuitreiking

 

Inschrijfgeld:

€ 1,25 per deelnemer, direct bij de inschrijving te voldoen door middel van overschrijving naar het hierboven genoemde bankrekeningnummer met omschrijving.

Teruggave van inschrijfgeld (door afmeldingen) is niet mogelijk!!

 

Inschrijven:

Doe dit NIET via de website, maar aan de hand van het bijgevoegde bestand. !! Klik Hier !!

Aanmelden voor 10 mei 2022!