SCHOOLSPORT071

Nieuws

Schoolsport 75 jaar

maandag 17 januari 2022

Hiep Hiep Hoera,
De Gemeentelijke Schoolsportcommissie Leiden bestaat vandaag, maandag 17 januari 2022, 75 jaar!!

Al 75 jaar zet de Schoolsportcommissie Leiden zich in om de Leidse Jeugd op een laagdrempelige manier te laten sporten en bewegen. Dit doet de commissie niet alleen, maar in samenwerking met sportverenigingen en andere aanbieders. Reden voor een feestje!

“Als gemeente brengen wij graag zoveel mogelijk Leidenaars in beweging, vooral onze jongeren. De jeugd heeft immers de toekomst. De goede samenwerking van sportverenigingen, sportaanbieders en de Schoolsportcommissie laat zien dat sport mensen samenbrengt. En dat door samen te werken, meer jeugd in beweging komt. En dat al 75 jaar.” Aldus Wethouder Paul Dirkse (Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën).

De Schoolsportcommissie brengt op een laagdrempelige manier kinderen in beweging, door toernooien te organiseren voor scholen en sport kennismakingscursussen aan te bieden. Op die manier kunnen leerlingen kennismaken met een nieuwe sport.

Om stil te staan bij dit heugelijke feit, staan er een aantal festiviteiten op het programma;

• een reünie/verjaardagsfeest, zodra dit weer mogelijk is.
• géén kosten voor deelname aan de schoolsporttoernooien tijdens het schooljaar 2022-2023.
• voorafgaand en tijdens de schoolsporttoernooien, vinden er clinics plaats.
• in het schooljaar 2022-2023 ontvangen deelnemers na afloop van de cursussen en de toernooien een presentje.
• alle deelnemers ontvangen unieke diploma’s.

Ook na 75 jaar zit de Schoolsportcommissie niet stil. De commissie is druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl, naamsverandering en….. een mascotte! Binnenkort kan iedereen kennismaken met deze nieuwe vriend.

Tot de zomervakantie staan er ruim 140 activiteiten op het programma in heel veel verschillende takken van sport. Dus kijk snel onder het tabblad cursusaanbod!

Recente nieuwsitems

Er zijn nog geen nieuwsberichten toegevoegd.