SCHOOLSPORT071

Tennistoernooi BaO » Informatie

Hieronder vind je alle informatie over de activiteit. Deze pagina is bedoeld voor leerkrachten. Leerlingen kunnen zich niet inschrijven voor deze activiteit(en). Neem contact op met je meester of juf als je wilt dat jouw school gaat deelnemen aan deze activiteit.

Informatie

Bekijk activiteit
Titel: Tennistoernooi BaO
Sport: Tennis

Maak kennis met tennis! Tennis is echt een sport voor jong en oud. Of je nu acht bent of tachtig plus, dat maakt niets uit. Je speelt vooral voor je plezier, maar soms ook voor prijzen. Die kun je bijvoorbeeld winnen in toernooien en samen met je teamgenoten in de competitie. Tennis is populair. Op de televisie kun je daar vaak naar kijken, maar er zijn ook veel mensen die zelf tennissen. Allereerst moet je de bal met je racket over het net spelen. Dat lijkt makkelijk, maar dat is het natuurlijk niet. Tennis kun je altijd spelen, ’s zomers en ’s winters, binnen en buiten. Het maakt allemaal niet uit. Het leuke van tennis is dat je veel zelf kunt regelen. Jij beslist wanneer je speelt, hoe lang en hoe vaak.

Periode: woensdag 23 maart 2022 t/m woensdag 23 maart 2022
Tijdstip: 13.30 uur
Kosten (voor de gehele cursus): € 1,50 per deelnemer
Contactgegevens aanbieder: Namens de commissie: Stefan Gilbert tel. 06-42484513 E-mail: sgilbert@incluzio.nl IBAN: NL23INGB0000572682 t.n.v. Gemeentelijke Schoolsportcommissie Leiden o.v.v. Tennistoernooi en de naam van de school
E-mail adres sportaanbieder: sgilbert@incluzio.nl
Accommodatie: Het Gebouw, Arubapad 2 2315 VA Leiden
Aantal plaatsen: n.v.t.
Aantal lessen: n.v.t.
Groep(en): 3, 4,
Publicatiedatum: vrijdag 9 juli 2021

Omschrijving

Geoefend en ongeoefend kunnen allemaal meedoen met dit nieuwe breedtesporttennistoernooi. We spelen volgens de "Rode"competitie regels van de KNLTB. Dit is een competitie vorm waarbij team - team gespeeld wordt. De teams bestaan echter niet uit een schoolteam maar wordt op de dag zelf ingedeeld. Een tennisbaan wordt verdeeld in 4 baantjes over de breedte van het veld. De kinderen spelen met "rode" ballen (stage 3). Er worden wedstrijdjes gespeeld tot de 7. De winnaar heeft een punt voor zijn team gehaald. Daana sluit je achteraan bij je team aan. Als je weer aan de beurt bent speel je een volgend wedstrijdje tegen iemand anders. Er zullen vrijwilligers aanwezig zijn om de punten te tellen voor de kinderen.

 

U schrijft de kinderen individueel in, op de dag zelf worden ze in teams verdeeld.

 

Regels:

- Wedstrijdjes wie als eerst 7 punten heeft.

- Teams spelen 30 min tegen elkaar, na de pauze nog een ronde tegen een ander team.

- Bal in het net, punt voor andere speler.

- Bal buiten de lijnen, punt voor de andere speler.

- Om het punt opslaan.

 

Huisregels:

- Water mag mee naar de baan, ander drinken niet.

- Ouders kunnen kijken in de kantine of op de tribune.

 

Inschrijfgeld:    

€ 1,50 per deelnemer, direct bij de inschrijving te voldoen door middel van overschrijving naar het hierboven genoemde bankrekeningnummer met omschrijving.

Teruggave van inschrijfgeld (door afmeldingen) is niet mogelijk!!

 

Inschrijven:

Doe dit NIET via de website, maar aan de hand van het bijgevoegde bestand. !! Klik Hier !!

Aanmelden voor 2 maart 2022!