SCHOOLSPORT071

Schaaktoernooi BaO = Geannuleerd » Informatie

Hieronder vind je alle informatie over de activiteit. Deze pagina is bedoeld voor leerkrachten. Leerlingen kunnen zich niet inschrijven voor deze activiteit(en). Neem contact op met je meester of juf als je wilt dat jouw school gaat deelnemen aan deze activiteit.

Informatie

Bekijk activiteit
Titel: Schaaktoernooi BaO = Geannuleerd
Sport: Schaken

Schaak of chess is een eeuwenoud strategisch bordspel. Je speelt dit spel met twee personen op een schaakbord met 64 velden met zwarte en witte schaakstukken. Het is een strategisch spel omdat de spelers veel speelmogelijkheden hebben en omdat het vaak onmogelijk is de gevolgen van elke zet te overzien, waardoor inzicht, ervaring en moed de zetkeuze mede bepalen. Het wordt overal op de wereld gespeeld.

Schaken is veel makkelijker dan je denkt. In een paar lessen leer je voldoende om een schaakpartij te spelen. Gaat je belangstelling niet echt uit naar lichamelijke sportiviteit, dan is deze cursus voor jou de manier om je krachten met een ander te meten. Schaken verruimt de geest. Jong geleerd is oud gedaan!

Periode: woensdag 8 december 2021 t/m woensdag 8 december 2021
Tijdstip: 13.15 uur (13.00 uur aanwezig)
Kosten (voor de gehele cursus): € 5,75 per team
Contactgegevens aanbieder: Namens de Commissie Leonore Biemans-Braggaar Mail: oewtechnisch@hotmail.com Website: www.opeigenwieken.nl IBAN: NL23INGB0000572682 t.n.v. Gemeentelijke Schoolsportcommissie Leiden. o.v.v. Schaaktoernooi en de naam van de school
E-mail adres sportaanbieder: oewtechnisch@hotmail.com
Accommodatie: Buurthuis Op Eigen Wieken, Valkenpad 5 (Merenwijk)
Aantal plaatsen: n.v.t.
Aantal lessen: n.v.t.
Groep(en): 3, 4, 5, 6, 7, 8,
Publicatiedatum: vrijdag 9 juli 2021

Omschrijving

Men kan met meerdere teams inschrijven.
Een team bestaat uit 4 spelers, die de regels van het schaakspel dienen te kennen (maar ook als iemand nog nooit gehoord heeft van "en passant" slaan of van een minorpromotie, kan hij of zij een eind komen!). Ook zon­der grootmeesters-in-spé hoeft u niet bang te zijn alles te verliezen. 

Dankzij het Zwitserse systeem spelen de sterkere teams tegen elkaar en de zwakkere teams ook.

 

Per team dient er een volwassene als begeleider aanwezig te zijn!

 

Gelieve op het inschrijfformulier aan te geven of het hoogste team van uw school mee wil doen in de (kleine) A-groep of in de (grotere) B-groep.

Het is mogelijk dat de vier hoogst geëindigde teams van de A-groep gerechtigd zijn om mee te doen aan het scholen ­kampi­oen­schap van de Leidse Schaakbond, maar dit is nog niet definitief vastgesteld. Op de dag zelf horen jullie hier meer over!

De spelers krijgen een consumptie (iets te drinken) en een herinnering.

 

Inschrijfgeld:      

€ 5,75 per team, direct bij de inschrijving te voldoen door middel van overschrijving naar het hierboven genoemde bankrekeningnummer met omschrijving.

Teruggave van inschrijfgeld (door afmeldingen) is niet mogelijk!!

 

Inschrijven:

Doe dit NIET via de website, maar aan de hand van het bijgevoegde bestand. !! Klik Hier !!
Als de download door de browser niet automatisch start, klik dan met de rechtermuisknop op de link en kies voor de optie 'Link openen in nieuw venster' en bevestig met een enter.
 

 

Aanmelden voor 24 november 2021!