GEMEENTELIJKE SCHOOLSPORTCOMMISSIE LEIDEN

Snorkelen

Snorkelen is een leuke en erg toegankelijke manier om de onderwaterwereld te verkennen. Bij het snorkelen drijf je met je gezicht naar beneden in het water. Hierbij ben je uitgerust met een duikbril en een snorkel (een snorkel is een J-vormig buisje met een mondstuk). Met de snorkel kan je je hoofd onder het wateroppervlakte houden tijdens het zwemmen. De duikbril zorgt er voor dat je ook alles nog eens goed kunt zien. 

Snorkelen kan gezien worden als een basisvaardigheid van sportduiken. Je hebt er geen speciaal diploma voor nodig (behalve je zwemdiploma dan). Een duikbril en een snorkel, meer heb je op de meeste plekken niet nodig om lekker ontspannen te snorkelen en te genieten van de onderwaterwereld. Wil je langer snorkelen of grotere afstanden afleggen dan is een paar zwemvinnen (ook wel flippers genoemd) aan te raden. Bij sommige duik- en zwemscholen is het mogelijk om een snorkeldiploma te behalen.

< Terug naar het overzicht

Alles over deze activiteit

Deze activiteit is al begonnen, je kan je helaas niet inschrijven.

Hieronder vind je alle informatie over de activiteit. Klik op 'Inschrijven' om verder te gaan.

Informatie

Soort activiteit: sport
Tak van sport: snorkelen
Beschrijving aanbod:

Wil je goed leren snorkelen? Volg dan een snorkelcursus bij Dive Post. Tijdens deze cursus leer je onder begeleiding van een instructeur de belangrijkste snorkelvaardigheden, met de technieken die kenmerkend zijn voor snorkelen. Bijvoorbeeld het kiezen en afstellen van het masker en snorkel, het aantrekken van de vinnen en loodgordel. Ook briefing (instructie over hoe en wat te doen) en debriefing (nabespreken) behoort tot deze kennismaking, want dat is een wezenlijk onderdeel van het snorkelen. Natuurlijk leer je ook hoe je veilig te water kunt gaan en elkaar kunt helpen. Je leert ademen door de snorkel, hoekduiken maken en weer doorademen met alleen je snorkel boven water. Deze cursus is ideaal voor iedereen die op een goedkope, veilige manier kennis wil maken met de wereld onder water.

 

Leeftijdscategorie: 8 tot 12 jaar
Aantal plaatsen: 16
Aantal lessen: 3
Locatie: Piet Heinlaan 5
2224 SW Katwijk
Aanbieder: Dive Post
Bijzonderheden:

Inschrijven voor 5 maart 2018 en uitsluitend voor de geboortejaren 2005  t/m 2009 van het  voortgezet onderwijs. Voorwaarde om mee te kunnen doen is dat je je A en B diploma hebt! Kortom dat je zwemvaardig bent. Wat heb je nodig: Zwemkleding en een handdoek.

Kosten (voor de gehele cursus): € 25.00


Datum Begintijd Eindtijd
zondag 11 maart 2018 14.00 uur 15.30 uur
zondag 18 maart 2018 14.00 uur 15.30 uur
zondag 25 maart 2018 14.00 uur 15.30 uur


< Terug naar het overzicht

Contactgegevens

Joke Augustinus

Telefoonnummer overdag:

071 5163805

Telefoonnummer 's avonds:

E-mailadres:

l-divepost-duiken@sportpas.nl

Website:

www.divepost.nl